Donker Keent (02-11-2023)

Land + jaar: Nederland (2023)
Genre: Drama / Verfilmde musical
Speelduur: 135 minuten
Uitvoerenden: Stg Muziektheater Maasmeandering
Productieleiding: Carel van Vliet
Acteurs: Walther van den Broek, Annemiek Beukens, Sjaak ermers e.a.
Aanvang: 19:30 uur.

Donderdag 2 november organiseert het Filmcafé Overasselt een musical op het witte doek over de oorlogstijd in Keent met als titel: “Donker Keent”.

“Donker Keent” is een spannende en meeslepende voorstelling die zich afspeelt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in en rondom Keent. Het laat de rol zien van vliegveld Keent; toen bekend onder de naam Airstrip B-82 Grave.
Ook geeft het de boodschap mee dat vrijheid een zeer kostbaar goed is, waar we te allen tijde zuinig op moeten zijn.
Inleiding vooraf aan de vertoning door Walter ( Muziektheater Maasmeandering). Na de vertoning kunt u hem vragen stellen over de opnames, achtergronden van het verhaal enz.

Inhoud: Het is 1944 en ons land is bezet door de Duitsers. Een boerengezin in Keent heeft het niet breed. Hoewel het dagelijkse leven door blijft gaan, heeft de oorlog nog meer beperkingen opgelegd. Spanningen lopen op wanneer er dagelijks vliegtuigen overkomen richting Duits grondgebied. Wanneer de nabij gelegen landingsstrip weer in gebruik wordt genomen, wordt de oorlogsbeleving heftiger. Is het begin van het einde daar? Een Joods gezin zit ondergedoken in Amsterdam. Vrijheidsberoving gaat zijn tol eisen. Kunnen zij als gezin bij elkaar blijven? Iedere dag angst ervaren om ontdekt te worden wordt ondraaglijk. Elk nieuw adres vergt weer aanpassing Wanneer houdt het op? Kunnen zij ooit weer hun normale levens oppakken? Hoe moet het voelen om als 20-jarige soldaat voor het eerst buiten je eigen land te komen en daar op een militair vliegveld te moeten strijden tegen een onbekende vijand op een onbekend terrein. Zal iedereen van je eigen bataljon het overleven? Wat staat er te wachten en kan de tegenstand gebroken worden? Een ding staat vast : je moet blijven geloven in de overwinning.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Facebook